У міській бібліотеці вперше відкрилась літературна вітальня

2019-11-25

/Files/photogallery/завантаження андрій.png

У міській бібліотеці для дорослих в день святого Михайла вперше відкрила двері літературна вітальня. Саме любов до слова привела сюди шанувальників прекрасного – гостей і читачів.

Найперше тут вшанували Героїв, котрі боролись за волю і свободу України на Майдані Незалежності. Сотні авторів, відомих літераторів, блогерів, журналістів присвятили їм свої книги. Майдан та Революція стали символом Свободи і Гідності українського народу – члени літературної вітальні переглянули виставку про ці буремні події.
Опісля бібліотекар Тетяна Гілевич розповіла про майстра слова Остапа Вишню. Він у 20 столітті, так, як і ми у 21-у, боровся за єдність українського народу і за незалежність України. Його ім`я стало чи найпопулярнішим після Тараса Шевченка. Понад сто збірок видано за життя письменника. Він висміював бюрократів і вельмож, окозамилювачів й підлабузників, спекулянтів і «дрімучих дурнів». До них він жорстокий і невблаганний. За це його хотіли неодноразово вбити, засуджували за «тероризм». Либонь, мало хто з письменників того часу був таким близьким до народу, як Остап Вишня, який ніколи не забував і не цурався свого коріння. Як багато він міг зробити, якби в період найвищого розквіту не зазнав нищівного удару - десятирічного ув`язнення у сталінських таборах.
Гостями у літературній вітальні були місцеві поети - автор збірки «Лебедина любов» Богдан Янович і Андрій Музичук, який планує видати свою збірку. Тут звучала нова поезія Богдана Степановича, котрий розповів про свої перші сходинки на літературній стежині.
Із задоволенням слухали вірші Андрія Музичука, котрий вперше виступив на такому заході. Він має понад сотню віршів у яких звучить любов до України, до народу, до мамусі, природи…
Спілкувалися у вітальні за чашкою пахучого чаю. У ході розмови довідалися про тих, хто також віршує і може прочитати поезії. Це - Ольга Бернадська і Анна Наумчук. Отож, літературна вітальня «Розповіді про майстрів» найближчим часом запросить на нові зустрічі.

/Files/photogallery/завантаження андрій2.png

Кiлькiсть переглядiв: 425

Коментарi