Загальноосвітня школа №1 м.Володимира-Волинського

2020-09-28

1

Наша бібліотека, як і середня школа №1 (вул.Чехова,8), відкрита 01 жовтня 1939 року. На той час вона мала мізерний фонд, який складався більше з підручників.

В кінці 1945 року було відновлено роботу школи і бібліотеки. Книжковий фонд шкільної бібліотеки і надалі був маленький.

За 80 років існування шкільної бібліотеки, працювало чимало бібліотекарів, але найглибший слід залишили: Причепа Олександра Костянтинівна, Бєлікова Євгенія Дем’янівна та Самрук Віра Миколаївна.

Сьогодні бібліотека ЗОШ І-ІІІ ст. №1 нараховує 23 245 примірників книг (з них 8 334 підручники, 14 911 – художня та галузева література). Бібліотека обслуговує 500 читачів: учні, вчителі, інші працівники школи та батьки дітей.

Читальний зал бібліотеки оснащений двома комп’ютерами, які підключені до мережі Інтернет. Також в бібліотеці є два принтери, один з них кольоровий, сканер, ламінатор та брошурувальник.

Шкільна бібліотека – центр культури, де закладається духовне здоров’я нації. В.О.Сухомлинський писав: «У школі повинен яскраво горіти невгасимий вогник розумового життя; чим багатші й багатогранніші інтелектуальні інтереси вчителів і учнів, чим дорожче для кожного вихованця найважливіше джерело знань – книга, тим менша небезпека розумової обмеженості, байдужості до знань». Тому своє основне завдання, як шкільного бібліотекаря, я вбачаю у прищепленні дитині любові до книги, навчанні учнів-читачів користуватися бібліотекою, її фондами, довідково-бібліографічним апаратом.

Бібліотекар завжди чекає на своїх читачів, але технічно оснащена бібліотека – це ще не все. Адже в бібліотеку йдуть в першу чергу, по книжку, а книг НОВИХ, СУЧАСНИХ в шкільних бібліотеках на жаль, дуже мало. Тому, запрошуємо всіх небайдужих долучитись до акції «Подаруй шкільній бібліотеці книгу». Допоможіть дітям стати мудрішими, духовнішими, щедрішими!

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi