"Найкраща читаюча сім'я - 2020 "

2020-12-24

1

Під такою назвою в бібліотеці відбулося свято. Сімейні читання - це давня традиція інтелігенції. Це форма спілкування, в якій беруть участь троє - дитина, батьки і автор книги. Сімейне читання – це розмова батьків з дітьми. Як говорить народна мудрість "Дім без книги - день без сонця". А реалізації цього завдання сприяє спільна діяльність бібліотеки і сім'ї.

Чим більше читає дитина, тим краще вона орієнтується в житті і розуміється в людях, в неї більш розвинута пам'ять і мовлення. Залучаючи дітей до читання, ми тим самим допомагаємо їм бути успішними в житті.

Якщо донедавна книга була для людини основним джерелом інформації, а читання – популярним , то тепер у неї з’явилися могутні суперники – комп’ютер, ноутбук, мобільний телефон, відеоігри, аудіокнига, телебачення. Але книга – вічна. Її ніщо замінити не зможе. Змусити дитину читати неможливо, книгою потрібно зацікавити. Кожна книга повинна прийти до дитини у відповідному віці, інакше зустріч з нею може й не відбутися.

Що може бібліотека зробити для покращення сімейного читання? Першочерговим завданням бібліотеки є комплектування фонду. Щороку завдяки нашій міській владі та сприяння міського відділу культури та туризму, виділяють чималі кошти, а ми вже стараємось виконати всі запити, придбати нову літературу. В кожного бібліотекаря є зошит незадовільного попиту, який ведеться з року в рік. І бібліотекарі постійно записують всі книги, яких у нас немає.

У нашій бібліотеці безліч сімей, які протягом не одного десятка років починаючи з діда - прадіда, бабусі і далі - їхні діти, а потім внуки є постійними користувачами. Все своє свідоме життя - приходять до нас, і це вже бібліотека- не там де тихо і говорять пошепки, а це інформаційний центр з новими технологіями, новим ставленням до відвідувачів.

Ми, працівники бібліотеки, вже вивчили, як і хто читає у нас. Виявилось, що читає більш ніж 300 сімей. Багато читачів записані по одному, але це не означає, що він читає один. Читають не тільки в сім"ї, читає рідня, сусіди, знайомі. І так мандрує книга довго, поки потрапить до себе "додому".

Дякуємо за читання таким сім'ям : Гнатюку Веніаміну та його родині, Рараті, Бліндерам, Панасюкам, Віжанським, Біликам, Романюкам, Іларіоновій Наталії та її синам, Воєводам, Бронським, Олійник Таїсії та її родині, Гріщенко Євдокії та її родині, Боярським, Терещукам, Гордіюкам, Стась Катерині та її доньки, Гнатюк Вірі та її чоловікові, Михальчук Анні та її внукам, Думам, Мосорукам, Маніщук Ларисі та її онукам, подружжю Кошарам, Марчукам, Місько - сестрам, Хропот Віктору та його сім'ї, Прохоровій Оксані та її синові, Сарекам, Ігнатюкам, родині Усиченкам, Грисюкам, Депі та родині, родинам Гаврилюкам і Шевчукам, Гаманюкам, Баранаським, Чук Аллі та Чук Анастасії та (вибачте, кого не назвали) багато-багато інших.

1 Не дивлячись на передноворічні турботи, до нас завітали три сім'ї, які визнані найкращою читаючою сім'єю. Переможці мали змогу передивитись тематичні полиці, які були оформлені бібліотекарями : "Що читали Ваші бабусі і дідусі", "Що читають Ваші мами", "Що читають Ваші діти".

Ольга Ярославівна провела цікаву вікторину із розгадуванням загадок, приказок, прислів'я про родину та сім'ю.

З метою надання допомоги батькам у залученні дітей до читання, запропонували написати анкету для батьків "Читання вашої дитини". Звернулися до сімей з рекомендаціями, щодо читання книг і також похвалили дітей і дорослих за їх активність.

Організатори заходу ретельно вивчали читанність учасників. Не просто було визначитись з переможцями. За нашими результатами перше місце отримала родина - Бащуків: Марта Андріївна і Олександр Юхимович та дві онуки Верко Ірина та Тетяна. В.о.завідуюча міською бібліотекою для дорослих Світлана Миколаївна Музичук урочисто вручила подарунковий сертифікат на 500 гривень.

Друге місце отримала сім'я - Борисової Яни та її доньки Лідія та Катерина. На згадку про наше свято, теж вручено сертифікат на 300 гривень.

Третє місце отримали - Дорош Валентина Юріївна разом з дітьми Вікторією і дорослим сином Русланом. Переможці отримали сертифікат на 200 гривень.

1 Працівники бібліотеки щиро дякують учасникам і всім відвідувачам за те, що знаходите час для читання і за те, що любите читати. Бажаємо у прийдешньому Новому 2021 році міцного здоров'я, щастя , впевненості у собі. Добробуту, тепла та сімейної злагоди, миру та любові вам і вашим близьким!

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi