Тиждень Європи у бібліотеці

2021-05-11

в

Міська бібліотека для дорослих долучилась до проведення та організації заходу "Тиждень Європи у бібліотеці".

День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р. Рішення щодо відзначення цього свята в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. Відтоді це свято відзначається кожного року. У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи долучилися держави - кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу.

Намагаючись інтегрувати в європейське товариство і Україна почала відзначати День Європи. Свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003.

Бібліотекарі радо зустрІчають своїх користувачів та розповідають їм про свято: коли його відзначають, національні традиції країн, які входять до Європейського Союзу, туристичні об'єкти, шедеври європейської літератури, письменників-класиків, а потім запрошують прийняти участь в тест-драйві: ” 10 запитань про Європу” та вікторині "Що ти знаєш про Європейський Союз".

День Європи – це гарна нагода дізнатися більше про сусідні країни, це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Пропонуємо ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Україна та Європейський Союз», присвяченої дням європейської спадщини в Україні, історією розвитку окремих країн-сусідів, їх символікою, звичаями, з географічним розташуванням, правовим устроєм, політичним, культурним, інформаційним, літературним, економічним та соціальним розвитком. На виставці представлені міжнародні договори та акти Європейського Союзу, матеріали міжнародних "круглих столів", конференцій, доповідії, статті вчених-політологів, журналістів, державних діячів, у яких висвітлюються проблеми ЄС, аналізуючи досвід країн, які пройшли цей шлях, а також проблеми і набутки України в реалізації поставленої мети. Дослідження "Польша в Євросоюзі. Досвід першого року членства" є відображенням періоду в історії Польші, в якому зафіксовано найважливіші явища соціально-економічного розвитку.

Книжкова виставка діє до 23 травня. Просимо переглянути презентацію "Пізнаємо Європу разом", яка розміщена на сторінці Фейсбук.

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi